רשומות

מציג פוסטים מתאריך דצמבר, 2009

שימוע לפני כתב אישום

שימוע פלילי הוא הליך שבו ניתנת הזדמנות לאדם להשמיע את טענותיו בפני רשויות המשפט, על מנת להשפיע על החלטתם המתגבשת. שימוע לפני הגשת כתב אישום פלילי נהוג בישראל שנים רבות.  בשנת 1991 נקבעו כללים בנושא זה בהנחיות היועץ המשפטי לממשלה ואלה עודכנו בנובמבר 2003. בהתאם לסעיף 60א לחוק סדר הדין הפלילי, מחוייבת רשות התביעה, שאליה הועבר חומר חקירה, להודיע על כך לחשוד, והוא רשאי לפנות תוך חודש, בבקשה מנומקת להימנע מהגשת כתב אישום. בזמן השימוע אין חובה להציג לחשוד את חומר הראיות שבידי התביעה. אני מזמינה אתכם לקרוא עוד על כתב אישום פלילי ועל שימוע פלילי באתר Criminal.co.il.

זכויותיהם של אסירים בכלא - נוגה ויזל

תמונה
זכויותיו של אדם אינן נגמרות כשהוא מורשע והופך להיות אסיר. נוכח העובדה כי הכוח השלטוני הוא עצום ורב, וכי אסירים נדמים לעיתים כאחרונים בשרשרת המזון, חשוב להגן על זכויות האדם גם של מי שנמצא בכלא, מפני כוחו הרב של השלטון. הגנה זו על זכויות האדם היא שהופכת חברה להומנית. בית המשפט המחוזי דן בכל עתירות אסיר המגיעות אליו, במטרה לוודא כי זכויותיהם של אסירים נשמרות ואף אחד לא פוגע בשום זכות בסיסית של אדם המרצה עונש מאסר. חשוב לי שתדעו כי אם נאסרתם, דעו שזכויותיכם לא תמו בין כתלי הכלא, וכי תוכלו להגיש עתירות אסיר לבדכם או באמצעות עורך דין פלילי . במאמר שכתבתי בבלוג שלי אני כותבת כיצד ניתן לשמור על זכויותיו של האסיר, ומתי זה בא לידי ביטוי. אני מזמינה אתכם לבקר בבלוג שלי ולקרוא את הפוסט: זכויות של אסירים בכלא

התיישנות עבירות פליליות - נגה ויזל

תמונה
בשורה מעודדת לחשודים שנגדם מתנהלות חקירות פליליות במשטרה לאורך זמן: חוק חדש שיגביל את זמן החקירה. בימים אלו מונחת על שולחן הכנסת הצעת חקיקה המבקשת לתקן את דיני ההתיישנות הפלילית בישראל (הצעת חוק סדר הדין הפלילי [תיקון - התיישנות], התשס"ח-2008). מדובר בהצעת חוק שיזם שר המשפטים הקודם דניאל פרידמן ושאותה אימץ שר המשפטים הנוכחי יעקב נאמן. אני מזמינה אתכם להמשיך לקרוא את הצעת החוק של דניאל פרידמן בבלוג שלי - הצעת חוק חדשה: התיישנות עבירה פלילית במידה ותרצו לקרוא עוד לא עבירות פליליות, אתם מוזמנים לקרוא את המאמר הבא: עבירות פליליות - עונשים וזכויות .

אלימות במשפחה ועבירות פליליות

אלימות במשפחה יכול לקרות במשפחות הכי טובות. ברגע של אובדן, ברגע של עצבים ובזמן וויכוח סוער בין בני זוג נשואים, יכולה להתבצע אלימות כלפי האישה או אלימות כלפי הבעל. האלימות יכולה להיות אלימות מילולית או אלימות פיזית ויכולה להתפרש בכמה צורות. אנו שומעים לא מעט על נשים המגישות תלונת שווא נגד הבעל בגין אלימות כלפי האישה שלא הייתה לעולם. בדרך כלל תלונות כאלו באות כאמור לאחר וויכוח סוער או אי הסכמה בנושאים רגישים הקשורים בדרך כלל למשפחות של בני הזוג. במידה והוגש נגדכם כתב אישום על אלימות במשפחה או הוגש תלונה במשטרה בגלל התנהגות אלימה כלפי האישה, חשוב מאוד להתייעץ עם עורך דין פלילי ולקבל הכוונה וסיוע משפטי. עורך דין פלילי יוכל לעזור לכם לעבור את המקרה הזה בשלום ועם מעט נזק. המשטרה ומערכת המשפט בישראל מתייחסות בחומרה רבה כלפי בעל מכה או בעל אלים כלפי האישה ובכלל לכל העבירות הנוגעות במעשי אלימות במשפחה .

כתב אישום, מעצרים ועבירות פליליות - נוגה ויזל

שחרור למעצר בית – בני עצור בגלל ביצוע עבירות פליליות . הוגש כתב אישום פלילי ובקשה לעצור אותו עד סיום ההליכים המשפטים, איך אפשר לשחרר למעצר בית? אחרי שמוגש כתב אישום ובקשה של מעצר עד תום ההליכים המשפטים ניתן לבקש מבית משפט לשלוח את הנאשם לתסקיר שרות מבחן אשר יבדוק את המסוכנות של הנאשם .כאשר התסקיר חיובי ייתכן והנאשם ישתחרר למעצר בית עם פיקוח של מפקחים מתאימים מעצרים - שחרור ממעצר בית – אני נמצא במעצר בית כבר 3 חודשים .האם אפשר להשתחרר ממעצר בית לעבודה? כדי להשתחרר ממעצר בית צריך להגיש בקשה מסודרת לבית משפט ולהציג את מקום העבודה ומפקחים אשר יפקחו על הנאשם .ייתכן שבית משפט יבקש את חוות דעתו של שירות המבחן . כתב אישום פלילי  – הוגש נגדי כתב אישום .האם אפשר לסגור את התיק בלי משפט פלילי? תלוי בראיות שיש בתיק. ישנה אפשרות להגיש בקשה לעיכוב הליכים ליועץ המשפטי אשר יקבע שניתן לעכב את ההליכים נגד הנאשם .